sr Crnogorski en English
slajd_4.jpeg
Image is not available
Image is not available
Image is not available
slajd_4.jpeg
slajd_1.jpeg
Image is not available
slajd_1.jpeg
slajd_5.jpeg
Ekipa koja je
spasila brojne živote!
slajd_5.jpeg
slajd_6.jpeg
slajd_6.jpeg
slajd_2.jpeg
Image is not available
slajd_2.jpeg
slajd_7.jpeg

Ekipa hitne pomoći na intervenciju izlazi sa sirenom i rotacionim plavim svijetlom! Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju ova obilježja i prvenstvo prolaza!

slajd_7.jpeg
previous arrow
next arrow

Aktuelnosti

Otvorena Jedinica za hitnu pomoć u Petnjici

Zavod za Hitnu medicinsku pomoć zvanično je počeo sa radom 1. aprila 2010. godine, istog dana 2021. godine. otvorena je i jedinica za Hitnu medicinsku pomoć u Petnjici.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, dr Suad Numanović, na svečanosti upriličenoj u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, pozdravio je sve prisutne i uputio zahvalnost svima koji su učestvovali u realizaciji otvaranja Hitne medicinske pomoći Petnjica, od Ministarstva zdravlja do lokalne samouprave i svakako dobronamjernih pojedinaca (DONATORA).

petnjica03

Donošenjem Zakona o Hitnoj medicinskoj pomoći u avgustu 2020. godine. stekli su se uslovi da Jedinica za HMP Petnjica bude otvorena.

Dr Numanović izrazio je veliko zadovoljstvo i sreću zbog uspješne realizacije dugogodišnje ideje, uz naglasak da građani Petnjice ostvaruju Ustavom zagarantovano pravo da svima bude dostupna zdravstvena zaštita.

Godišnje se na nivou svih organizacionih jedinica Zavoda za HMP Crne Gore, obavi  350 000  pregleda, kako u ambulanti tako I na terenu – što čini oko 1000 zdravstvenih usluga na dnevnom nivou.

Ove činjenice ukazuju na neophodnost postojanja Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć, kao i velikom povjerenju građana Crne Gore prema Zavodu.

Novoformirana Jedinica za HMP Petnjica, omogućavaće neprekidnu zdravstvenu zaštitu svim građanima 24h dnevno 365 dana u godini.

petnjica01

 

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Veljo Čađenović, u svom obraćanju navodi: da su ulozeni maksimalni napori i zajednicki trud kako bi građani Petnjice imali zdravstvenu zaštitu.

Čađenović ističe da su se uvjerili da objekat ispunjava sve uslove koje građani Petnjice zaslužuju, kako kaze, nastaviće da i dalje poboljšavaju uslove da bi građanima obezbijedili efiksnu medicinsku zaštitu, kako ne bi odlazili do Berana, nego u svojoj Opštini.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović, uputio je zahvalnost i naveo da je ovo izuzetan događaj, koji su građani Opštine dugo iščekivali.

Zajednički su svečanu vrpcu otvaranja presjekli: državni sekretar Ministarstva zdravlja Veljo Čađenović, predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović i direktor zavoda za Hitnu medicinsku pomoć dr Suad Numanović.

petnjica02

Uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji istom vizijom ostvaren je zajednički cilj svih koji su dali doprinos u ovom projektu, a to je da građani Petnjice imaju neprekidnu zdravstvenu zaštitu.

Pored Hitne medicinske pomoći u Petnjici, sticanjem uslova  realizovaće se otvaranje organizacionih jedinica u Gusinju, Tuzima, Šavniku I Plužinama.

Adresa

Menadžment Zavoda:

Vaka Đurovića bb

81000 Podgorica

Crna Gora

Kontakt

Menadžment Zavoda:

Telefon: +382 (0)20 226 081

Fax: +382 (0)20 226 082

e-mail: kontakt@zhmp.me

PIB: 02779773

© 2021 JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore - Sva prava zdržana